Type Here to Get Search Results !

GK questions and answers (USA)

GK Inquiries with precise answers and clarifications

GK Questions: GK (General Knowledge) frames an indispensable piece of our lives. GK Questions are asked in each serious test just as in the Interview too. Each Govt. Occupation wannabes should know about the General Knowledge (GK) Questions. Here, on this page, we have given you all the Latest GK Questions and Answers. Here you can discover GK Questions and Answers on themes like Static GK Quiz, State-wise GK Quiz, Basic GK Quiz, Discoveries And Inventions in the World, Computer Awareness, Indian Economy, Polity, Indian, History, Indian Parliament, Famous Books and Authors, Science Quiz, Environment Quiz, and on other significant subjects.

Latest GK Questions and Answers. Here you can find

Is it safe to say that you were searching for the most recent GK Question? All things considered, your quest for the Latest GK Question and Answers finishes here. Here we are demonstrating the as often as possible posed GK Inquiries with precise answers and clarifications. All the applicants who are getting ready for any govt. work, school situation or passage test can get ready to traverse the tests with the assistance of this site. Each Exam, regardless of whether it is CAT, XAT, MAT, SAT, UPSC, GMAT, CDS, NDA, SSC, PSC, SSC, School Entrance Exams, IT Company Tests or some other test, your overall mindfulness is tried. It's not simply these tests that you ought to be ready for. However, it is significant that one is sufficiently proficient to address the essential GK Questions. No one can tell when could it come helpful?


GK questions and answers (USA)

 1. Which of these states does not border Canada? -






ANSWER= (A)   Wisconsin


 2. The Oroville dam is a major dam in the United States which is on the river -






ANSWER= (A)    Feather river


 3. In which state does Charleston city lie in? -






ANSWER= (C)    South Carolina


 4. In terms of area, which is the smallest state in America? -






ANSWER= (B)    Rhode Island


 5. Which of these states does not have a sea coast? -






ANSWER= (A)    Tennessee


 6. George Washington became the first president of the United States in the year -






ANSWER= (A)    1856


 7. What is the National animal of the United States? -






ANSWER= (D)    American bison


 8. Which is the largest National Park in terms of area in the United States? -






ANSWER= (A)   Canyonlands


 9. Who was the President of the United States during the first conflict between the U.S. and Iraq. -






ANSWER= (B)   Ronald Reagan


 10. What is the name of the spaceflight that landed the first two people on the moon. -






ANSWER= (A)   Apollo 11


 11. The first successful English colony in America was -






ANSWER= (C)   Georgia Colony


 12. Martin Luther King, Jr., had won the Nobel Peace Prize for -






ANSWER= (D)    his efforts to achieve equality of the races


 13. Who was the leader of the Sons of Liberty? -






ANSWER= (A)   Samuel Adams


 14. In 1790 the Capital of United states was moved from New York to -






ANSWER= (A)   Philadelphia


 15. Which is the largest lake by area in the United States? -






ANSWER= (D)   Lake Superior


 16. Which President of America served for the shortest term? -






ANSWER= (B)   President William Henry Harrison


 17. What is the National animal of the United States? -






ANSWER= (C)   American bison


 18. Donald Trump became the President of the United States on January 20th, 2017 as the President of the United States. -






ANSWER= (A)   42nd


 19. Portland city lies in which state? -






ANSWER= (C)   Maine


 20. What is the height of Statue of liberty from ground level to torch. -






ANSWER= (B)   93 meters