Translate

Ads Area

10 extra questions of G.k based on current topic in english

Given below are sample GK questions and answers for class 4 students which will help in increasing their curiosity levels while learning various facts,

हैल्लो दोस्तों नमस्कार आप सभी के लिए इस पोस्ट में 10 extra questions of G.k based on current topic in hindi में लाये है आपको इसे पढ़ना चाहिए और ये 10 qustion and answer आप सभी के परीछापयोगी हो सकता हैं 

10 extra questions of G.k based on current topic in english


 1.Which organelle is called the suicidal bag of the cell 






ANSWER= (D)   Lysosome


 2.What form of funds would be available for Adopt a heritage project by the government






ANSWER= (A)   Funds would be available as CSR from the organizations


 3.Who has received the DRDOs Scientist of the year award






ANSWER= (B)   Hemant Kumar Pandey


 4.Who is the youngest Mayor in India 






ANSWER= (D)   Arya Rajendran


 5.Federation Cup, World Cup, Allywyn International Trophy and Challenge Cup are related to? -






ANSWER= (C)   Tennis


 6.Which company is making Corona vaccine in association with ICMR? -






ANSWER= (A)   Bharat Biotech


 7.Where is the first case of African swine fever found? -






ANSWER= (D)   Assam


 8.Who has launched the space rocket 'The Long March 5B'? -






ANSWER= (A)   China


 9.Which is India’s first super computer? -






ANSWER= (C)   Param8000


 10.Which is the smallest country in the world? -






ANSWER= (D)   Vatican City


Top Post Ad

Below Post Ad

Ads Area